Produktflöde och justerbara annonser i Adtraction

Idag när jag loggade in på Adtraction så upptäckte jag två nya knappar i vänsterspalten, nämligen produktflöden och AdTailor. Tyvärr vet jag inte om produktflöden är helt nytt hos Adtraction eller om man bara valt att samla det på ett ställe för bättre översikt. Trevligt är det oavsett och vore väldigt användbart för t.ex. min sajt om billiga filmer om man nu haft CDON som annonsör.

Vad som däremot fångade min uppmärksamhet var AdTailor. Är du sedan tidigare affiliate hos Adrecord så känner du igen funktionen som YourAd. Idén är att man genom en sökfunktion i admin-panelen kan hitta relevanta produkter från alla annonsörer som ligger i deras databas. Det innebär att du genom ett knapptryck kan söka efter tusentals olika produkter och blanda annonsörer hur som helst utan att behöva uppdatera länkarna. Allting sköts automatiskt från affiliateprogrammet.

AdTailor hos Adtraction

YourAd hos Adrecord

Mina tankar

Som affiliate uppmuntrar jag alla förbättringar och det är ett intressant format som kan göra att fler vågar/orkar börja med affiliateverksamhet. Tips till Adtraction är att lägga till ett fält för storlek (sliders är grymt svåra att få exakt) samt ge oss möjlighet att redigera våra skapade annonser (Bugg? Lär vara en tidsfråga iallafall).

Vad tror du om detta annonsformat? Kommer det locka vardagsbloggarna?


AFFILIATENÄTVERK: Mina favoriter

1 Comment


  1. Idén är onekligen intressant, väcker mer engagemang hos mindre och kanske ovana publishers. Ska bli spännande att se utvecklingen!

Leave a Reply