Rekommenderade plugin till WordPress

Wordpress har vuxit fram till att bli det allra mest populära verktyget för alla som vill starta sin egen blogg. Utöver att WordPress är gratis så är alla plugin en stor anledning till att det har blivit så otroligt populärt. I skrivande stund finns det cirka 15000 plugin som är gratis och ytterligare ett tusental som kostar pengar.

Här har jag samlat ihop alla mina rekommenderade plugin till WordPress som används på så gott som samtliga mina bloggar. Givetvis finns det bloggar där jag använder fler såsom SEO Smart LinksomTVserier men alla plugin i denna listan är sådana som jag anser att samtliga bör ha. Inte minst kontaktformuläret!

01

Akismet

Det enda skyddet du behöver mot oönskat spam. Så fort en kommentar skickas in så kontrolleras informationen mot en global databas för att se om IP, mail och URL har blivit spammarkerade av andra tidigare. Om så är fallet så fastnar kommentaren automatiskt i spamfiltret. Inga fler jobbiga bokstäver som bara skrämmer iväg besökarna.

02

All in One SEO Pack

Det allra mest kompletta pluginet för sökmotoroptimering på din WordPress-blogg. Inga konstigheter utan med några snabba knapptryckningar så får du optimerade titlar, självgenererade META-taggar, fix för att undvika duplicate content som Google bestraffar och möjligheten att själv finjustera allting i varenda inlägg.

03

Broken Link Checker

Internet förändras kontinuerligt vilket gör att sidor tas bort eller flyttas runt. Genom BLC får du automatiskt en varning så fort en sida som du länkar till har försvunnit. På så vis kan du leta upp alternativ och länka till den istället vilket uppskattas av både sökmotorerna och besökarna.

04

Contact Form 7

Alla (!) sajter ska ha ett kontaktformulär eftersom någon för eller senare vill komma i kontakt med dig. Det smidiga med Contact Form 7 är att det bara fungerar. Allt du behöver göra är att aktivera det och ändra din kontaktadress i inställningarna. Se min kontaktsida för exempel.

05

LinkWithin

En av de bäst fungerande metoderna för att hålla kvar besökare på din blogg är att presenterade relaterade inlägg i slutet på varje inlägg. Visar du dessutom dessa med bilder så fungerar det ännu bättre. LinkWithin gör detta automatiskt åt dig och allt du behöver göra är att aktivera det.

06

No Self Ping

Det är rekommenderat att du regelbundet länkar tillbaka till dina gamla inlägg för att både läsaren ska få nytta av dem men även för att fler interna länkar gör att inläggen placerar sig högre på Google. Problemet är att varje gång du länkar till ett gammalt inlägg så dyker det upp en trackback längst ner på sidan. Genom No Self Ping så inaktiveras dessa för dina egna länkar.

07

Nofollow Free

Alla som någon gång har startat en blogg vet hur svårt det är att få kommentarer i början. Genom att aktivera Nofollow Free så får alla som kommenterar en dofollow-länk tillbaka vilket ger bättre placering på sökmotorerna. Se min kompletta lista på svenska dofollow-bloggar.

08

Popup Dominator

Prenumeranter är ständigt på tapeten idag eftersom ingen vet hur länge man får besökare från sökmotorerna. Har man då 1000 prenumeranter så vet man att dessa återkommer oavsett om Google lägger ner imorgon. Den absolut bästa metoden för att fånga in dessa är genom en enkel popup och Popup Dominator är utan tvekan det bästa pluginet på marknaden.

09

Smart YouTube

Används på samtliga mina bloggar för att enkelt infoga YouTube-klipp i blogginlägg. Klistra bara in länken och byt ut http mot httpv så visas ett videoklipp helt efter dina inställningar med färg och storlek.

10

Thank Me Later

Personer som lämnar kommentarer är till för att vårdas och genom Thank Me Later så kan du automatiskt skicka ut ett tack-mail ett specifikt antal dagar efter att kommentaren gjordes. Perfekt metod för att fånga upp engångsbesökare och be dem prenumerera på ditt nyhetsbrev.

Kom gärna med dina egna förslag i kommentarerna nedanför. Precis som jag skrev ovanför så finns det tiotusentals olika plugin och därmed är det otroligt svårt att hålla koll på samtliga. Vilka använder du regelbundet som jag har missat?

Glöm inte heller att anmäla dig till nyhetsbrevet i högerspalten för att få regelbundna tips om hur du kan få fler besökare och tjäna pengar på din blogg.


AFFILIATENÄTVERK: Mina favoriter

2 Comments


  1. Thank me later var ju hur bra som helst! Har redan installerat! Fullkomligt brilliant juh! Tackar för det!

  2. Daniel Wisarve

    Tack för en bra lista! Har nu uppdaterat mina plugins och håller med Åsa att ”Thank me later” är mycket bra!

    /DW

Leave a Reply