ADsettings – nytt affiliatenätverk att hålla ögonen på

december 6, 2011  |  Nyheter  |  4 Comments
ADsettings - nytt affiliatenätverk att hålla ögonen på

I början av november började det pratas om ett nytt affiliatenätverk under namnet ADsettings. Då verkade det inte särskilt intressant p.g.a. dess brist på annonsörer (moment 22 för nystartade affiliatenätverk) men nyligen upptäckte jag att man knutit till sig ett par nya annonsörer som kan vara av intresse. Idag erbjuder man:

  • Lustjakt
  • Monsieur
  • Scandinavian Hälsokost
  • Slipskungen
  • Tapeter Tyger

Vad som är förhållandevis ovanligt i affiliatebranschen är att flera av dem betalar ersättning per klick och inte avslut. På så vis är det otroligt enkelt att börja tjäna även om man inte får lika stor ersättning när det väl sker en försäljning. Vanligtvis föredrar jag att få ersättning vid avslut eftersom det räcker med få besökare för att tjäna hyfsat med pengar. Om du däremot har förhållandevis spridda besökarna så kan det vara en god idé att överväga PPC via Google AdSense och ADsettings.

Tyvärr har jag inte använt dem tillräckligt länge för att kunna uttala mig om varken kvalité eller hur betalningen fungerar. Däremot så har jag frågat runt och det visade sig att ADsettings är en vidareutveckling av Syno som startade 2008 och har fått relativt god kritik av de jag talat med. Inga kända problem vilket är positivt.

Besök ADsettings för att läsa mer om vad de erbjuder.

Produktflöde och justerbara annonser i Adtraction

oktober 1, 2011  |  Nyheter  |  1 Comment

Idag när jag loggade in på Adtraction så upptäckte jag två nya knappar i vänsterspalten, nämligen produktflöden och AdTailor. Tyvärr vet jag inte om produktflöden är helt nytt hos Adtraction eller om man bara valt att samla det på ett ställe för bättre översikt. Trevligt är det oavsett och vore väldigt användbart för t.ex. min sajt om billiga filmer om man nu haft CDON som annonsör.

Vad som däremot fångade min uppmärksamhet var AdTailor. Är du sedan tidigare affiliate hos Adrecord så känner du igen funktionen som YourAd. Idén är att man genom en sökfunktion i admin-panelen kan hitta relevanta produkter från alla annonsörer som ligger i deras databas. Det innebär att du genom ett knapptryck kan söka efter tusentals olika produkter och blanda annonsörer hur som helst utan att behöva uppdatera länkarna. Allting sköts automatiskt från affiliateprogrammet.

AdTailor hos Adtraction

YourAd hos Adrecord

Mina tankar

Som affiliate uppmuntrar jag alla förbättringar och det är ett intressant format som kan göra att fler vågar/orkar börja med affiliateverksamhet. Tips till Adtraction är att lägga till ett fält för storlek (sliders är grymt svåra att få exakt) samt ge oss möjlighet att redigera våra skapade annonser (Bugg? Lär vara en tidsfråga iallafall).

Vad tror du om detta annonsformat? Kommer det locka vardagsbloggarna?