Få länkar från svenska länkkataloger

juni 9, 2011  |  Sökmotoroptimering
Få länkar från svenska länkkataloger

Länkar är a och o inom sökmotoroptimering när man vill placera sig bra på Google och Yahoo. Tyvärr är länkar ofta svåra att få och därför är länkkataloger så uppskattade eftersom du får en länk genom att bara fylla i kort information om din webbplats. Idag är värdet på länkarna långt ifrån sin storhetstid men svenska länkkataloger bör, enligt mig, ha en plats i alla bloggars länkbygge.

Listan finns i sin helhet på SEO-forum.se

Jag rekommenderar alla att lägga in sin blogg hos infoo.se och dmoz eftersom de är starkast men även har högst krav på sina webbplatser. Vänta därför tills din sajt har gott om innehåll, besökare och kommentarer innan du ansöker till dessa två.

Glöm inte att prenumerera för ytterligare tips om enkla länkar.


AFFILIATENÄTVERK: Mina favoriter

7 Comments


  1. Perfekt lista! Tackar.

  2. Bra lista som kommer till användning. Saknar dock ebutik24.se som är en nischad katalag för svenska ebutiker 😉

    • Kul att höra. Tanken var egentligen att strunta i nischade länkkataloger men eftersom där verkar vara ett intresse så uppdaterade jag listan nu med en egen sektion för e-butiker.

  3. Tack för en bra lista, var någon man inte kände till själv. Använder dock inte så mycket kataloger själv längre.

    • Tittar man på sökresultaten så verkar det fortfarande fungera ganska bra. Därför anser jag att det är en bra grund men absolut inget man ska förlita sig på. En omväxlande länkstruktur skadar inte.

  4. Hur får man eg in en sida på dmoz? Det verkar nästa som att man måste känna någon på insidan. Sidor som har undermålig content och tristt design finns, men sidor som har unik content med fräsch design tas inte upp i samma ämneskatalog. Nästa fråga är om dmoz fortfarande för trust med sig?

    • Anser att man helt bör strunta i länkkataloger idag. Sökmotorerna är väl medvetna om att dessa enbart används till att bygga länkar och jag skulle därför bli förvånad om det ger någon nämnvärd effekt.

Leave a Reply